Inspirace ze světových kuchyní: Quiche s kozím sýrem a špenátem
POTŘEBUJETE:
250 g špaldové hladké mouky
170 g másla
5 lžic studené vody
Na náplň:
4 vejce
300 g baby špenátu
200 g kozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
3 cibule
1 stroužek česneku
250 ml sójové smetany
Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto, které zabalíme do fólie a vložíme alespoň na 30 minut do lednice. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si špenát a cibulku. Špenát propláchneme vodou a cibuli si nakrájíme na měsíčky. Do dvou kastrolů dáme rozpustit máslo a olivový olej. Do jednoho dáme stroužek česneku a špenát, který necháme zavadnout a prohřát. Do druhého dáme cibuli a necháme zkaramelizovat (může trvat až 30 minut). Nyní si vyndáme těsto z lednice a necháme lehce povolit. Poté ho vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do koláčové formy. Těsto propícháme vidličkou a vložíme na 15 minut do trouby. Mezitím si připravíme zbytek náplně. Do misky dáme vejce, sůl, pepř, smetanu a promícháme. Na upečený korpus rozprostřeme špenát, cibuli a zbytek náplně. Na náplň poklademe kolečka kozího sýru a dáme opět do trouby na 40 – 50 minut. Quiche by měl být upečený krásně dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 39.