Italské houbové recepty: Sýrový dort

POTŘEBUJETE:
1 listové těsto
40 g másla z La Formaggeria Gran Moravia
50 g mouky
250 ml mléka
200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia
2 vejce
150 g hříbků
sůl
Vyváleným listovým těstem vyložíme zapékací formu a připravíme si náplň. Rozpustíme máslo, přidáme mouku, špetku soli a uděláme zápražku. Přilijeme horké mléko, necháme povařit do bešamelu. Přidáme nastrouhaný sýr a nakrájené houby. Nakonec vmícháme dva žloutky a nakonec sníh z bílků. Náplň nalijeme na těsto, okraje těsta zatočíme a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 25 minut.
Více houbových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.