Hamburger karamelizovanou cibulí a kozím sýrem
POTŘEBUJETE:
1,2 kg předního hovězího
sůl
mletý pepř
cukr
olej
300 g tvrdého kozího sýra
máslo
500 g cibule
3 lžíce citronové šťávy
6 bulek na hamburger
zeleninová obloha
majonéza, hořčice, kečup
Maso nakrájíme a umeleme. Ochutíme ho lžící soli a lžičkou pepře. Promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Pánev nebo gril potřeme olejem, z masa vytvarujeme 6 hamburgerů a opékáme je z každé strany asi 3 minuty. Pak je potřeme máslem, dáme každý 50gramový plátek kozího sýra a dáme do vyhřáté, ale již vypnuté trouby na chvíli dojít. Mezitím cibuli oloupeme, nakrájíme a půlměsíčky. Na pánvi s rozpáleným olejem ji smažíme asi 4 minuty, přisypeme 3 lžíce cukru a necháme na mírném ohni zkaramelizovat. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Bulky rozkrojíme, nasucho opečeme, potřeme máslem, vložíme do nich maso, cibulku a další oblohu dle chuti.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.