Vaříme cvalem s Michalem: Udělejte si fusilli s krevetami podle receptu šéfkuchaře!
Květen se pomalu blíží ke konci a za chvíli zaťukají na dveře letní prázdniny. Vyrazíte během letošní dovolené k moři? Pak si určitě užijete pochoutky z ryb a mořských plodů. Kdo však zůstává doma, může si nějakou takovou dobrotu vykouzlit i ve své kuchyni. Co třeba podle rychlého receptu šéfkuchaře Michala?
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g těstovin fusilli
✔ 200 g vyloupaných krevet
✔ 2 chilli papričky
✔ ½ cibule
✔ 3 stroužky česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 200 ml bílého vína
✔ 100 g másla
✔ olivový olej
✔ rukolu
JAK NA TO:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
2. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na kousky.
3. Na oleji nejprve orestujeme cibuli a česnek, pak přidáme chilli.
4. Do pánve přidáme scezené těstoviny, promícháme a podlijeme vínem.
5. Necháme odpařit, pak osolíme, opepříme a přidáme pro zjemnění máslo.
6. Nakonec vmícháme omytou a osušenou rukolu.