Exotika v kuchyni: Králík po španělsku!

Králičí maso se nepoužívá pouze v české kuchyni. Také ve španělsku jej připravují na různé způsoby. O jeden z nich se s vámi nyní podělíme.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 králičí stehna
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 2 cibule
✔ 2 stroužky česneku
✔ 2 lžíce oleje
✔ 2 bobkové listy
✔ 2 lžičky mleté papriky
✔ šafrán
✔ 100 ml sherry
✔ 50 g rozinek
✔ 200 ml drůbežího vývaru
✔ 400 g sterilované cizrny
JAK NA TO:
Maso osolíme a opepříme, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Na oleji v kastrolu opečeme králičí stehna z obou stran, přidáme cibuli a česnek, dále opékáme. Přidáme bobkové listy, mletou papriku a špetku šafránu. Zalijeme sherry, přidáme rozinky a přilijeme vývar. Dusíme asi hodinu pod pokličkou. Cizrnu scedíme, necháme okapat a přidáme k masu. Necháme prohřát a dochutíme vše solí a pepřem.