Exotika v kuchyni: Kreolský špíz z vepřového masa!
Tento recept můžete připravit klasicky v troubě nebo také na venkovním grilu.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 vepřové řízky
✔ 2 stroužky česneku
✔ 8 lžic oleje
✔ 1 limetku
✔ sůl
✔ kajenský pepř
✔ mletý muškátový oříšek
✔ mletý hřebíček
✔ římský kmín
✔ mletou skořici
✔ 1 lžíci nasekaného tymiánu
JAK NA TO:
Řízky omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Vložíme do igelitového sáčku. Z česneku, oleje, limetové šťávy, půl lžičky soli, špetky kajenského pepře, mletého koření a nasekaného tymiánu uděláme marinádu, kterou přilijeme do sáčku. Promícháme a necháme alespoň 3 hodiny ležet. Pak maso vyjmeme z marinády, natočíme na špejle, které jsme předem namočili do vody. špízy dám na horká gril, potíráme je marinádou a grilujeme 10 až 12 minut za častého otáčení.