Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal se zaměřil na sezonní suroviny a připravil chřestové rizoto!
Jaro je v plném proudu, a to pro všechny kulináře znamená možnost využívat čerstvé sezonní suroviny. Jednou z nich je dozajista chřest. O jeho výborné chuti i obsahu zdraví prospěšných látek jste určitě už slyšeli nebo četli. A tak nezbývá než koupit chřest a připravit třeba jednoduché rizoto podle receptu kuchaře Michala.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g kulatozrnné rýže (černé)
✔ 1 svazek chřestu
✔ ½ cibule
✔ 3 stroužky česneku
✔ 500 ml bílého vína
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ máslo
✔ parmazán
JAK NA TO:
1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a necháme zpěnit na másle.
2. Chřest (použili jsme bílý) dobře oloupeme.
3. Pak ho nakrájíme šikmo na kousky, špičky necháme na ozdobu.
4. Chřest dáme do pánve k cibuli, orestujeme a pak přisypeme rýži.
5. Podlijeme vínem a vodou, vaříme, až se nasákne, přilijeme opět víno a vodu a pokračujeme, až je rýže měkká.
6. Podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec zjemníme máslem. Podáváme posypané parmazánem a zdobené chřestem.