Exotika v kuchyni: Chilli con carne po dominkánsku!

Také občas nevíte, co uvařit? Máme pro vás malou inspiraci. A rovnou z dalekých krajin!
POTŘEBUJETE:
✔ 750 g mletého hovězího masa
✔ olej
✔ 400 g sterilovaných fazolí
✔ 3 cibule
✔ 3 stroužky česneku
✔ 2 červené papriky
✔ 1 lžičku mleté sladké papriky
✔ chilli koření
✔ 3 chilli papričky
✔ kousek celé skořice
✔ 350 g sterilovaných loupaných rajčat
✔ 3 lžíce rajského protlaku
✔ oregano
✔ 1 lžičku třtinového cukru
✔ citronovou kůru✔
vývar z hovězího masa
✔ 3 čtverečky kvalitní hořké čokolády
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Drobně nasekanou cibulku orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou papriku a nasekaný česnek. Ochutíme špetkou mleté papriky a chilli. Přidáme maso, kousek celé skořice a za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme špetku oregana, třtinový cukr a rajský protlak. Zprudka orestujeme, ochutíme citronovou kůrou, zalijeme malým množstvím vývaru a pod poklicí zvolna dusíme. Do téměř hotového pokrmu přidáme sterilované fazole a nakrájená rajčata. Krátce povaříme a přidáme několik čtverečků čokolády. Podle potřeby dochutíme.