ITÁLIE NA TALÍŘI: Penne s telecím ragú!

Italské kuchyně není nikdy dost. Vyzkoušejte naše recepty s těstovinami, kterými učarujete svou rodinu!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g telecího masa
✔ 150 g cibule
✔ 150 g kořenové petržele
✔ 200 g žampionů
✔ 5 lžic olivového oleje
✔ sůl, pepř
✔ 1 lžička drceného tymiánu
✔ 200 ml telecího fondu
✔ 350 g penne
✔ 1-2 lžičky mouky
✔ 200 g smetany
✔ 150 g mraženého hrášku
✔ 1-2 lžíce citronové šťávy
✔ worcesterská omáčka
✔ ½ svazku nasekané petrželky
JAK NA TO:
Telecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a kořenovou petržel oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, petržel na kolečka. Houby očistíme, případně nakrájíme nadrobno. Rozpálíme polovinu oleje a houby za míchání smažíme zhruba 2-3 minuty. Vyjmeme a odložíme stranou. Rozpálíme zbytek oleje a za míchání na něm opečeme maso. Osolíme a opepříme. Přidáme cibuli a petržel, zhruba 3 minuty smažíme, přidáme tymián, podlijeme fondem a ragú ještě asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme al dente ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vroucí osolené vody. Ragú necháme bez pokličky trochu vyvařit, zaprášíme moukou a vmícháme smetanu. Do ragú přidám hrášek a houby a za míchání ještě přibližně 5 minut povaříme. Telecí ragú dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, osolíme a opepříme. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.