ITÁLIE NA TALÍŘI: Vynikající špagety s lososem a citronovou omáčkou!

Pokud máte rádi ryby, tenhle recept vás zajisté taky dostane. Doporučujeme podávat se sklenkou bílého vína.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g špaget
✔ sůl
✔ 300 g filetovaného lososa
✔ 1 svazek kopru
✔ 4 žloutky
✔ nastrouhaná kůra z 1 citronu
✔ 1 lžíce citronové šťávy
✔ 4 lžíce bílého vína
✔ 1 lžička cukru
✔ pepř
✔ 120 g másla (chlazeného)
JAK NA TO:
Špagety uvaříme al dente v dostatečném množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme nejprve na proužky, potom na menší kousky. Kopr opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. V hrnci metličkou rozmícháme žloutky spolu s citronovou kůrou a šťávou, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Pak na mírném ohni vyšleháme hustější krém. Dobře vychlazené máslo nakrájíme na kostky a postupně je vmícháme do omáčky. Přimícháme kopr a omáčku případně dokořeníme a dosolíme. Špagety scedíme a neokapané je dáme zpět do hrnce. Do špaget opatrně vmícháme kousky lososa a 3 minuty opatrně promícháváme. Špagety s lososem podáváme spolu s citronovou omáčkou.