Je čas roztopit gril: Dva netradiční recepty od šéfkuchaře Tita Eliáše!

Pokud už vás tradiční recepty trochu nudí a chcete vyzkoušet něco nového, můžete zařadit do svého »grilovacího repertoáru« recepty šéfkuchaře pražské restaurace Na kopci Tita Eliáše. Na své si přijdou milovníci masa, vegetariánských jídel i sladkostí.
Grilovaný sýr s chřestem
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g sýra Halloumi
✔ 100 ml olivového oleje
✔ 800 g zeleného chřestu
✔ 1 limetku
✔ 100 ml nealko piva
✔ 2 g nasekané velkolisté petržele
✔ 50 g lískových ořechů
✔ sůl
✔ mletý pepř
Nejprve oloupeme konečky zeleného chřestu. Povaříme je cca 3 minuty v osolené vodě a zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Smícháme s olejem, pivem, solí, pepřem, limetovou šťávou a petrželí. Chřest marinujeme alespoň hodinu, ideálně den předem. Na rozpáleném grilu grilujeme sýr z obou stran. Teplý servírujeme s marinovaným chřestem a pečenými ořechy.
Tip šéfkuchaře: Pokrm můžeme doplnit pečenou paprikou, ředkvičkou a jarní cibulkou.
Grilované fíky s medem
POTŘEBUJETE:
✔ 8 čerstvých fíků
✔ 1 lžíci akátového medu
✔ 1 lžíci třtinového cukru
✔ levandule
✔ máta
✔ růžový pepř
✔ zmrzlina
Na rozpáleném grilu opečeme fíky, které jsme rozkrojili na poloviny a řezem položili do třtinového cukru. Na grilu je necháme cca 2 minuty, stáhneme ihned, jakmile fíky s cukrem začnou získávat hnědou barvu. Přidáme akátový med a dochutíme levandulí. Jídlo dozdobíme mátou, růžovým pepřem a přidáme zmrzlinu podle chuti.