Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař myslel na vegetariány a připravil exotickou rýži s fazolemi!
Už v minulém čísle zabrousil šéfkuchař Aha! pro ženy Michal do exotické kubánské kuchyně. Tentokrát to udělal znovu, ale tradiční jídlo congrí upravil do vegetariánské verze. K jeho receptu přidáváme další exotickou pochoutku – smažené banány, které si můžete připravit jako dezert.
POTŘEBUJETE:
✔ ½ cibule
✔ 3 stroužky česneku
✔ 2 červené papriky
✔ 500 g rýže
✔ 250 g malých černých fazolí
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ římský kmín
JAK NA TO:
1. Fazole propláchneme, necháme přes noc namočené a uvaříme doměkka. Zbylou vodu si ponecháme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky.

2. V pánvi (nejlépe wok) orestujeme cibuli s česnekem na rozpáleném oleji, pak přidáme na kousky nakrájené papriky.

3. Zeleninu orestujeme a vmícháme fazole i se zbylou vodou. Ochutíme solí, pepřem a římským kmínem.

4. Rýži propláchneme a přidáme do pánve. Promíchám e a dusíme, až je rýže měkká. Podle potřeby přidáváme vodu. Dochutíme dle potřeby.
