Hezky česky: Uzené se skvěle doplňuje s křenem!
Uzené maso a křenová omáčka - to je prostě kulinářský zážitek! Pojďme si jej společně uvařit!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g uzené krkovice
✔ 115 g másla
✔ 115 g hladké mouky
✔ 200 ml smetany ke šlehání
✔ 100 g čerstvého křenu
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Uzené maso uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Pak ho vyjmeme a do vývaru přidáme půl litru vroucí vody. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme jíšku. Sběračkou postupně přiléváme vývar z masa tak, aby se netvořily hrudky a omáčka byla dostatečně hustá. V misce smícháme nastrouhaný křen se smetanou a směs přilijeme do omáčky. Dobře promícháme a povaříme 15 minut. Podle chuti okořeníme. Maso nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.