Hezky česky: Připravte si škvarkové knedlíky!
Pokud jste milovníky české kuchyně, asi vás aktuální vydání Aha! pro ženy potěší. Najdete v něm totiž několik receptů na tradiční české pokrmy. Dnes spolu s námi ochutnejte škvarkové knedlíky.
POTŘEBUJETE:
✔ 750 g brambor
✔ ½ lžičky soli
✔ 250 g hladké mouky
✔ 2 vejce
✔ 50 g vepřového sádla
✔ 1 lžíci oleje
Na náplň:
✔ 1 cibuli
✔ 1 lžíci vepřového sádla
✔ 250 g škvarků
✔ 1 lžíci strouhanky
JAK NA TO:
Cibuli oloupeme a osmažíme na sádle, přidáme škvarky a strouhanku a podusíme 5 minut. Necháme vychladnout. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, mouku, rozšlehaná vejce a rozpuštěné sádlo. Rukama vypracujeme těsto, vyválíme placku asi 1 cm silnou a vykrajujeme čtverečky od velikosti asi 5 cm. Na každý dáme lžíci náplně a vytvarujeme kulaté knedlíky. Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje vaříme 10 – 12 minut. Podáváme s dušeným zelím.