Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař vyzkoušel karibskou specialitu a připravil hovězí po kubánsku!
Omrzela vás česká klasika a chtěli byste vyzkoušet něco exotického? Pak je dnešní recept šéfkuchaře Michala právě pro vás. Vyzkoušel recept z kubánské kuchyně, který je velmi jednoduchý, lze ho připravit z dostupných surovin a je velmi chutný. Uvařte si ho i vy!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g hovězího pupku
✔ 1 větší cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 1 červenou papriku
✔ 500 g drcených rajčat
✔ římský kmín
✔ koriandr
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 limetku
✔ olej
JAK NA TO:
1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky. Na rozpáleném oleji oboje orestujeme.

2. Přidáme očištěnou a na větší kousky nakrájenou papriku, dále restujeme.
3. Maso očistíme a rozdělíme na větší kousky.
4. Vložíme do hrnce na orestovanou zeleninu, necháme zatáhnout a promícháme.
5. Pečlivě osolíme a opepříme.
6. Zalijeme drcenými rajčaty, případně podlijeme vodou.
7. Přidáme římský kmín a nasekaný koriandr a dusíme doměkka.
8. Maso rozdělíme na vlákna, podáváme na omáčce. Vše pokapeme limetkou.