Vaříme cvalem s Michalem: Úžasná rychlovka pro děti i dospělé od šéfkuchaře Michala. To jsou noky se špenátem a ricottou!
Co uvařit dobrého, zdravého a přitom rychlého, když jste zrovna v kalupu? Na to má vždy odpověď šéfkuchař Aha! pro ženy Michal. Tentokrát připravil jednoduché noky se špenátem a ricottou, které neurazí žádného strávníka. Michal využil hotové italské gnocchi, pokud přece jen nejste v časovém presu, můžete udělat domácí
– stačí uvařit brambory ve slupce, pak je oloupat, nastrouhat nebo umlít, smíchat s vejci, solí a moukou, z těsta udělat nočky a uvařit. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 balení bramborových noků
✔ 150 g pancetty
✔ 1 červenou cibuli
✔ 4 stroužky česneku
✔ 1 balení listového špenátu
✔ 1 ricottu
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
2. Pancettu nakrájíme na větší kousky a dáme do pánve rozškvařit.
3. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a přidáme k pancettě. Podle potřeby přidáme olej.
4. Do pánve vyklopíme ricottu, osolíme, opepříme a promícháme.
5. Nakonec přidáme omyté listy špenátu a podusíme ho, až změkne.
A je hotovo!