Když vás honí mlsná, vyrobte si domácí zázvorovou čokoládu! Recept poslala Kateřina Gajová.
Kvalitní čokoláda, které nejen skvěle chutná, ale hodí se i jako dárek!
POTŘEBUJETE:
200 – 250 g hořké čokolády
sůl
1 lžíci třtinového cukru
50 g sušeného zázvoru
3 – 4 sušenky Lotus
čerstvý zázvor
JAK NA TO:
Čokoládu nalámeme a se špetkou soli rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím si vhodnou formu vyložíme papírem na pečení. Sušený zázvor nakrájíme na menší kousky a sušenky nalámeme. Čerstvý zázvor nastrouháme na jemno a vymačkáme z něj 1 – 2 lžičky šťávy, kterou vmícháme do čokolády. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do formy a povrch ozdobíme kousky zázvoru a sušenek. Nakonec posypeme třtinovým cukrem. Necháme ztuhnout a hotovou čokoládu zabalíme do celofánu a ovážeme mašlí.