Znáte zelenou kávu? Můžete po ní zhubnout, ale také s ní péct! Třeba lahodné tvarohovo-kávové řezy.

Znáte zelenou kávu? Nejen, že je velmi zdravá a chutná, ale dá se s ní i péct!
POTŘEBUJETE:
- 100 g cukru krupice
- 30 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička zelené kávy s kokosem
- 3 lžíce oleje
- 1 dcl horké vody
- 1/2 prášku do pečiva
- 160 g polohrubé mouky
- tuk a mouka na vymazání formy
Na náplň:
- 3 dlc mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 - 1,5 lžičky zelené kávy
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- moučkový cukr dle chuti (cca 100 g)
JAK NA TO:
1. Smícháme olej, 1 dl kávy připravené dle návodu, ořechy a mouku s kypřidlem.
2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (18 x 24 cm nebo dortová forma 22 cm) a pečeme v troubě předehřáté na 180° C cca 25 minut - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
3. Hotový korpus necháme vychladnout, pak ho prokrojíme – získáme tak 2 korpusy.
4. Z mléka, pudinku a kávy si uvaříme hustý pudink, který přendáme do mističky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme vychladit. Po vychladnutí ho vyšleháme s moučkovým cukrem. Nakonec vmícháme i tvaroh a smetanu.
5. Jeden díl korpusu necháme ve formě a naneseme na něj větší polovinu náplně, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým dílem korpusu. Ten pak potřeme zbylou náplní a dáme vychladit a proležet do ledničky - nejlépe do druhého dne. Před proležením je můžeme posypat kakaem, strouhanou čokoládou, mletými ořechy. Proleželé řezy nakrájíme podle použité formy.
Náš tip:
Nevíte-li si rady s výběrem zelené kávy, zkuste některou z káv od DNM. Je bez kofeinu a bez lepku a kromě klasické Zelené kávy můžete ochutnat i příchuť kokosem, skořicí, kardamonem či vanilkou.