Jahodový koláč s lahodnou tvarohovou náplní podle Nadi Indruchové chutná skvěle!
Jahodový koláč s tvarohovou náplní rozhodně ochutnejte, chutná totiž skvěle.
POTŘEBUJETE:
1 hrnek hladké mouky (à 250 ml)
½ sáčku prášku do pečiva
1 vejc
¼ hrnku mléka
1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
100 g hery
½ hrnku moučkového cukru
sůl
tuk a mouku na formu
Na náplň:
250 g tučného tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
2 lžíce moučkového cukru
300 g čerstvých jahod
moučkový cukr na posypání
JAK NA TO:
Jahody propláchneme vodou, necháme okapat a překrojíme na poloviny. Tvaroh a ostatní suroviny vyšleháme do hladkého krému. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Všechny sypké suroviny na korpus přesejeme přes sítko do mísy, přidáme mléko, ve kterém rozmícháme vejce, heru necháme rozpustit a zchladnout a všechno vymícháme do vláčného těsta. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyrovnáme pomocí stěrky do formy, přidáme tvarohovou náplň, jahody a dáme péci do trouby na 180 °C cca 40 minut. Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.