Něco pro milovníky bůčku: Pštrosí vejce podle Marty Černínové
Opravdová dobrota z mletého vepřového bůčku.
POTŘEBUJETE:
1 kg mletého vepřového bůčku
3 vejce
sůl
mletý pepř
drceným kmín
zelenou petrželku
strouhanou kůru z 1 citronu
1 houska namočenou v mléce
6 vajec
12 plátků slaniny
vepřovou bránici
grilovací koření
JAK NA TO:
Mleté vepřové maso promícháme se třemi vejci, vymačkanou houskou, solí a pepřem, kmínem, nasekanou petrželkou a citronovou kůrou. Těsto dobře propracujeme a necháme 24 hodin v chladničce proležet. Zbylá vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout, oloupeme a obalíme vždy do dvou plátků slaniny. Z masa tvoříme placičky, do nichž zabalíme vejce se slaninou. Pštrosí vejce obalíme bránicí, posypeme grilovacím kořením a pečeme asi 35 minut při 180 °C zakryté. Potom odkryjeme pokličku a dopečeme dozlatova.