Osvědčené rychlovky: Květáková polévka s hráškem podle Martiny Antalové
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Květáková polévka s hráškem podle Martiny Antalové
Potřebujete:
400 g květáku • 150 g hrášku • 1 menší cibuli • sůl • mletý pepř • mletý kmín • vegetu • muškátový květ • 1 kostku zeleninového bujonu • 1 vejce • 1 lžičku oleje • zelenou petrželku
Postup:
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky, zalijeme vodou (cca 1 litr) a přidáme bujon, špetku soli, mletý pepř, kmín a povaříme. Na pánvi s olejem opražíme hrášek, pokrájenou cibuli a oboje přidáme do polévky. V misce rozmícháme vejce a zavaříme do polévky. Ochutíme vegetou, muškátovým květem a ozdobíme nasekanou petrželkou.