Do kotlíku i na gril - Pikantní rizoto s mletým masem
POTŘEBUJETE:
50 g parmazánu
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 červené chilli papričky
1 lžíci řepkového oleje
250 g mletého masa (ideálně mix hovězího a vepřového)
2 hrnky kulatozrnné rýže
1 lžíci instantního zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
2 lžíce zakysané smetany
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme na kostičky, papričky zbavíme semen a také nasekáme. Olej rozehřejeme v hrnci, orestujeme na něm zprudka mleté maso, aby se zbarvilo dohněda. Přidáme cibuli, česnek a chilli a 2 minuty smažíme. Přisypeme rýži, vše podlijeme 3 hrnky teplé vody a přidáme instantní vývar. Promícháme a na mírném ohni vaříme za častého míchání, až je rýže hotová. Podle potřeby doléváme vodu. Na závěr vmícháme do rizota nastrouhaný parmazán, dochutíme ho solí a pepřem. Na talířích zalijeme smetanou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.