Do kotlíku a na gril - Svíčkové medailonky
POTŘEBUJETE:
2 vepřové panenky
8 plátků Váhalovy slaniny
rozmarýn
drcený pepř
sůl
olivový olej
zelené fazolky
máslo
1 cibuli
citronovou šťávu
Panenku nakrájíme na špalíky cca 3 cm silné, osolíme, potřeme olivovým olejem. Špalíky zavineme do plátků slaniny, převážeme přírodním provázkem, přidáme zašpičatělou větvičku rozmarýnu. Povrch masa posypeme drceným pepřem a na rozehřátém grilu ogrilujeme podle přání. Mezitím si připravíme zelené fazolky – povaříme 5 minut v osolené vodě, pak je rychle zchladíme ve studené vodě. Na pánvi osmažíme na másle cibulku dorůžova, přidáme fazolky a zakápneme citrónovou šťávou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.