LUŠTĚNINOVÉ DOBROTY: Fazolový guláš je klasika, nezapomeňte přidat chilli papričku!
V zimě každý z nás potřebuje spoustu vitamínů a minerálů. A kde jinde je načerpat, než z potravy? Vitamínovou bombou jsou i luštěniny. Pár zajímavých receptů z nich jsme si pro vás připravili i v aktuálním vydání Aha! pro ženy.
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g velkých bílých nebo červených fazolí
✔ 200 g rajčatového protlaku
✔ 250 ml vody
✔ 1 klobásu
✔ 3 cibule
✔ 6 stroužků česneku
✔ 1 lžičku kmínu
✔ 1 lžičku majoránky
✔ 6 lžic olivového oleje
✔ 4 lžíce sojové omáčky
✔ 4 lžíce smetany
✔ ½ chilli papričky
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Fazole namočíme a uvaříme dle návodu. Vodu slijeme a fazole necháme připravené v misce. V hrnci na olivovém oleji krátce osmahneme nakrájenou cibulku, pak přidáme nasekaný česnek, chilli papričku a klobásu. Společně restujeme asi 10 minut. Ke směsi přidáme rajčatový protlak, kmín, majoránku a za stálého míchání necháme povařit dalších 5 minut. Poté do hrnce přisypeme uvařené fazole, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Nakonec zjemníme smetanou, ochutíme sojovou omáčkou a podle potřeby osolíme a opepříme.