VYNIKAJÍCÍ VEPŘOVÁ PANENKA: Tímhle pokrmem uctíte i samotného lucifera!

Na tomto jídle si pochutnají zejména milovníci ostrého a pikantního. Zajímavou kombinaci chutí utvoří chilli a skořice.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg vepřové panenky
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ chilli koření
✔ drcený kmín
✔ mletou skořici
✔ tabasco
✔ hnědý cukr
✔ 4 stroužky česneku
JAK NA TO:
Panenku pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme olivový olej a přidáme sůl, pepř, chilli, kmín a skořici. Touto marinádou maso potřeme a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej, po obou stranách panenku osmažíme. Postačí asi necelých pět minut po obou stranách. Do hrníčku asi ze zhruba tří čtvrtin nasypeme hnědý cukr, zalijeme velkou lžící tabaska a přidáme prolisovaný česnek. Touto omáčkou potřeme osmaženou panenku, dáme ji na pekáč i s omáčkou a vložíme do předem rozpálené trouby. Pečeme asi pětadvacet minut.