Pečeme s Romanou ze Sedlce u Mikulova: Domácí chléb se rozplývá na jazyku!

Co takhle si k večeři pochutnat na výborném domácím chlebu se škvarky? Recept je od Romany ze Sedlce u Mikulova.
POTŘEBUJEME:
✔ 1/2 kg hladké mouky
✔ 1 kávová lžička soli
✔ 1/2 kostky pekařského droždí
✔ 1/2 kostky cukru
✔ 1 kávová lžička kmínu
✔ 1 kávová lžička octu
✔ 3 dcl vlažné vody
✔ sádlo nebo olej na vymazání plechu
✔ ošatka s utěrkou na vykynutí těsta
JAK NA TO:
1. Mouku vysypeme do mísy a promícháme se solí a kmínem. Z cukru, 1 dcl vody a kvasnic připravíme kvásek. Hotový kvásek nalijeme do mouky, přidáme 1 lžíci octu a zbytek vody.
2. Těsto dobře vypracujeme pomocí vařečky. Pak ho posypeme hladkou moukou a vložíme do ošatky vyložené utěrkou. Necháme vykynout na teplém místě.
3. Vykynuté těsto potřeme osolenou vodou a položíme na plech potřený sádlem do tvaru chleba..
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.