ITÁLIE NA TALÍŘI: Linguine dochuťte domácím mandlovým pestem!
Pokud si pesto připravíte do skleničky, v ledici vám nějaký ten pátek vydrží. Rázem pak budete mít hotové jídlo za několik minut - stačí jen uvařit těstoviny!
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g linguine (nebo jiné dlouhé těstoviny)
✔ 100 g loupaných mandlí
✔ 50 g neloupaných mandlí
✔ 40 olivového oleje extra virgin
✔ šťávu a kůru z 1 citronu
✔ 5 lístků bazalky
✔ máta
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Do mixéru dáme oba druhy mandlí, bazalku, mátu, přecezenou citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Osolíme, opepříme a přilijeme olej. Vše rozmixujeme na pesto, které potom rozředíme trochou studené vody. Omáčku promícháme se scezenými těstovinami a podáváme.