K posezení nad dobrou sklínkou: Připravte návštěvě sýrové hříbečky!
Tato sýrová pochoutka se hodí k posezení u piva. Nejlépe chutná, když se na něj kápne trochu piva a vidličkou se rozmačká. Ideální je s čerstvým chlebem.
POTŘEBUJEME:
✔ 250 g sýra Niva
✔ 2 ks taveného sýra bez příchutě
✔ 1/4 másla
✔ mletá sladká nebo pálivá paprika
JAK NA TO:
1. Nastrouháme si nivu. Máslo a tavený sýr spolu s nastrouhanou nivou zamícháme vidličkou, aby se vytvořila hustá hmota, ze které se budou tvořit hříbky. Dbejte na to, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu.
2. Rukama tvoříme nohy hříbků a také kloboučky. Ty obalujeme v mleté paprice a nasadíme je na nohy.
3. Hotové hříbky před podáváním lehce vychladíme v lednici.