Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal doporučuje jednoduchý italský recept - špagety all' amatriciana!
Chcete uvařit opravdu rychle a chutně? Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal doporučuje těstoviny. Zkuste je připravit podle receptu z italského města Amatrice, kde se vaří již od roku 1790. Každoročně se tu koná gastronomický festival, který tuto báječnou omáčku oslavuje. V loňském roce však město zasáhlo ničivé zemětřesení. Doufejme, že už letos se krásná tradice oslav tohoto dobrého jídla bude moci do Amatrice vrátit.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g špaget
✔ ½ cibuli
✔ 4 stroužky česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 500 g loupaných krájených rajčat
✔ 2 chilli papričky
✔ parmazán
JAK NA TO:
1. Slaninu nakrájíme na kousky a dáme na pánev vyškvařit.
2. Mezitím dáme vařit osolenou vodu, do ní vložíme špagety a vaříme podle návodu, aby byly na skus.

3. Česnek a cibuli nakrájíme na malé kousky.
4. Dáme do pánve se slaninou a necháme zesklovatět.
5. Vše osolíme a opepříme.
6. Přidáme nasekané chilli papričky a promícháme.
7. Nakonec vmícháme loupaná rajčata a necháme je prohřát.
8. Do omáčky vmícháme scezené špagety a podáváme posypané parmazánem.