HOVĚZÍ MASO NA STO ZPŮSOBŮ: Do masové směsi na víně přidejte i uzeninu!
Vyberte si kvalitní vepřovou a hovězí svíčkovou, dobré červené víno a pusťte se do vaření. Tahle masová směs totiž rozezní všechny vaše chuťové pohárky.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g vepřové svíčkové
✔ 400 g hovězí svíčkové
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 100 g uzené slaniny
✔ 150 g klobásy
✔ 150 ml červeného vína
✔ 50 g másla
JAK NA TO:
Oba druhy masa nakrájíme na medailonky, každý mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Ve výpeku opečeme zprudka maso z obou stran a vyjmeme. Do výpeku dáme klobásu, opečeme ji, zalijeme vínem a přidáme máslo. Krátce povaříme. Na jehlu napíchneme jeden hovězí a jeden vepřový medailonek, přidáme opečenou slaninu. Na talíři přelijeme vinnou omáčkou.