Vaříme cvalem s Michalem: Recept šéfkuchaře nejen na nedělní oběd - to je dušený hovězí pupek!
Zatímco v teplých měsících nemáme chuť ani vařit, ani jíst vydatná jídla, zimní období k tomu přímo vybízí. Co tedy třeba na nedělní oběd připravit výborné jídlo z hovězího masa? Zkuste buď recept do šéfa kuchyně Aha! pro ženy Michala Řezáče, nebo další recepty z aktuálního čísla Aha! pro ženy. Pochutnáte si tak i tak.
POTŘEBUJETE:
✔ 100 g pršutu
✔ 1 hlavičku česneku
✔ 1 mrkev
✔ 3 červené cibule
✔ rozmarýn
✔ 500 ml červeného vína
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Plát hovězího pupku pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
2. Poklademe nasekanými stroužky česneku a lístky rozmarýnu.
3. Pak přidáme plátky pršutu a pupek pevně zabalíme. Zachytíme jehlou.
4. Na oleji orestujeme nakrájené cibule a nakrájenou mrkev.
5. Přidáme maso a opečeme ze všech stran.
6. Pak maso vyjmeme a obalíme do zbylých plátků pršutu.
7. Zeleninu zalijeme vínem a nalijeme do pekáče nebo zapékací mísy.
8. Vrátíme maso do mísy a vložíme do trouby, kde necháme pomalu dusit 2 až 3 hodiny.