Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil další jelení pochoutku - panenku na jalovci!
Kdo by neměl občas chuť na panenku? Není to sice nejlevnější maso, ale jednou za čas to stojí zato. Náš šéfkuchař vsadil na zvěřinu a připravil lákavou pochoutku. Vyzkoušejte jeho recept.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 šalotku
✔ 1 mrkve
✔ 1 malou petržel
✔ 50 g celeru
✔ 1 hrst jalovce
✔ 2 snítky rozmarýnu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 250 ml červeného vína
✔ masový vývar
✔ olej
✔ máslo
✔ 8 brambor
✔ cukr
JAK NA TO:
1. Šalotku, mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme na rozpálený olej do hrnce orestovat.
2. Polovinu jalovce nadrtíme, kýtu pomažeme olejem a obalíme ve směsi soli, mletého pepře, drceného jalovce a lístků rozmarýnu.
3. Celý jalovec přidáme do hrnce. Po chvíli vložíme kýtu a zprudka ji opečeme ze všech stran. Vyjmeme, výpek zalijeme vínem a vývarem a vydusíme.
4. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a na másle opečeme dozlatova. Omáčku rozmixujeme, dochutíme cukrem a zjemníme máslem.