Vaříme cvalem s Michalem: Zima je ve znamení luštěnin, a tak šéfkuchař uvařil mexické fazole!
1. února 2017 • 12:00
Luštěniny jsou zdravé, o tom není pochyb. A pro zimní období se báječně hodí, protože zahřejí, zasytí a dodají tělu spoustu důležitých látek. Připravte si skvělé mexické fazole podle šéfkuchaře Michala!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 cibuli
✔ 5 stroužků česneku
✔ 1 červenou papriku
✔ 250 g fazolí navy
✔ 250 g fazolí mungo
✔ 500 g sterilovaných drcených rajčat
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit do hrnce. Oba druhy fazolí uvaříme dle návodu na obalu.

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit do hrnce. Oba druhy fazolí uvaříme dle návodu na obalu. • Aha! - Dan Černovský
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
3. Vše orestujeme na slanině, pak přidáme uvařené a scezené navy fazole.
4. Promícháme, orestujeme a přidáme fazole mungo.
5. Papriku očistíme, nakrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce a dále restujeme.
6. Nakonec polejem drcená rajčata. Vše dochutíme solí, pepřem, kdo má rád hodně ostré, přidá nasekané chilli papričky dle chuti.

Nakonec polejem drcená rajčata. Vše dochutíme solí, pepřem, kdo má rád hodně ostré, přidá nasekané chilli papričky dle chuti. • Aha! - Dan Černovský