Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal opět přináší jeden ze svých rychlých receptů, noky s jelení kýtou!
Máme tu nový rok, po svátečním velkém vyvařování a hodování možná chcete zase začít vařit rychle a lehce. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal mám v zásobě další skvělý recept, který stojí zato vyzkoušet. Spojení divočiny, brusinek a piniových oříšků je prostě báječné. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g jelení kýty
✔ 600 g noků
✔ 60 g piniových oříšků
✔ 100 g brusinek
✔ 1 šalotku
✔ máslo
✔ tymián
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
POTŘEBUJETE:
1. Jelení kýty dobře očistíme a odblaníme. Noky uvaříme dle návodu na obalu.
2. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
3. Na rozpáleném oleji maso opékáme spolu s nasekanou šalotkou.
4. Na druhé pánvi nasucho opražíme pinie, které pak přidáme k masu.
5. Vmícháme brusinky a uvařené noky, promícháme.
6. Nakonec přidáme máslo pro zjemnění. Můžeme dochutit tymiánem.