NETRADIČNÍ KUCHAŘSKÉ KOMBINACE: Chlebový nákyp se sýrem a rozinkami!
Každý zná rýžový nákyp. Ale co takový chlebový? Vyzkoušejte ho, nesmírně si pochutnáte.
POTŘEBUJETE:
✔ máslo
✔ 12 plátků staršího chleba
✔ 160 ml suchého bílého vína
✔ 200 g tvrdého sýra výrazné chuti
✔ 200 g smetany
✔ 100 ml mléka
✔ 3 vejce
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ muškátový oříšek
✔ 50 g rozinek
Zapékací mísu vytřeme máslem, naskládáme do ní plátky chleba a pokapeme bílým vínem. Nastrouhaný sýr smícháme se smetanou, mlékem a vejci. Dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vmícháme rozinky. Směs nalijeme na chleba a nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 až 30 minut mírně dozlatova.