VAŘÍME SVALEM S MICHALEM: Kuchař připravil úžasnou zdravou dobrotu - steak se salátem!
Na dobrý grilovaný hovězí steak má chuť asi občas každý masožravec. „Příprava je snadná, stačí vám kvalitní, vyzrálé maso, sůl, mletý pepř a olivový olej. Jako příloha poslouží jednoduchý salát, žádná dochucovadla nejsou potřeba,“ radí šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč, podle něhož si můžete tuhle dobrotu připravit.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g flank steak
✔ 1 salát frissé
✔ 1 červenou cibuli
✔ 1 červenou papriku
✔ 1 cuketu
✔ 1 lilek
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 limetku
1. Salát natrháme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a papriku.
2. Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka a opečeme na grilu. Přidáme k salátu.
3. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
4. Přidáme limetovou šťávu a salát necháme vychladnout.
5. Flank steak potřeme olivovým olejem a grilujeme do varianty medium z každé strany 3 – 4 minuty.

6. Maso necháme odpočinout, osolíme a opepříme a nakrájíme k salátu.