Letní "zahrádkové" recepty: Ogrilujte si ananas!
Grilovaným ananasem s granitou můžete pohostit nečekanou návštěvu. Je totiž hotový raz dva!
POTŘEBUJETE:
✔ 750 g ananasu
✔ 75 g hnědého cukru
Na granitu:
✔ 250 g cukru
✔ 500 g studené vody
✔ 4 proužky limetkové kůry
✔ 4 snítky máty
✔ 50 ml vodky
Ananas oloupeme, odstraníme tvrdé části a dužinu nakrájíme na špalíky. Nabodneme je na jehly, obalíme v hnědém cukru a grilujeme 2 až 3 minuty ze všech stran. Granitu připravíme tak, že do hrnce dáme cukr, vodu a limetkovou kůru, zahřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí. Pak směs přivedeme k varu, povaříme 5 minut a sejmeme z ohně. Vmícháme nasekanou mátu, necháme vychladnout, scedíme a nakonec přilijeme limetkovou šťávu a vodku. Necháme zmrznout.