Výborné sladkosti se švestkami: Připravit si francouzský crumble s rebarborou není složité!
Název tohoto dezertu - crumble - zní honosně. Jeho příprava je přitom velice jednoduchá. Chutě švestek a rebarbory se skvěle doplní!
POTŘEBUJETE:
✔ 100 g másla
✔ 100 g piškotů
✔ cukr
✔ 50 g polohrubé mouky
✔ 500 g švestek
✔ 2 stonky rebarbory
✔ 30 g másla na vymazání formy
JAK NA TO:
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky, zasypeme dvěma lžícemi cukru, promícháme a nechte chvíli marinovat. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Do mixéru nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr a piškoty a umixujeme sypkou směs. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno dáme švestky, na ně rebarboru a zasypeme drobenkou. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 25 až 30 minut.