Svěží dobroty s jablky: Domácí jablečný ocet se v kuchyni bude hodit!

Jablečný ocet má zvláštní chuť, a proto díky němu budou i ty nejobyčejnější pokrmy chutnat báječně.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g nastrouhaných jablek
✔ 1 l vody
✔ 100 – 250 g třtinového cukru (záleží na sladkosti jablek)
JAK NA TO:
Nastrouhaná jablka nasypeme do nádoby, zalijeme vodou s cukrem. Přikryjeme papírovou utěrkou a upevníme ji gumičkou. Necháme stát v teple a světle (ne na přímém slunci) asi 10 dní. Každý den dvakrát až třikrát promícháme čistou lžící. Potom obsah scedíme do čisté nádoby, zakryjeme a necháme stát 21 dní tentokrát v chladu a temnu. Pak tekutinu přecedíme přes jemné plátno do lahve.