Svěží dobroty s jablky: Z řezů s tvarohovým krémem se vám budou dělat boule za ušima!

Na podzim dozrává mnoho druhů ovoce. Patří k nim i jablka, která jsou na pěstování velmi snadná, a tak nechybí snad na žádné zahradě. Pokud nevíte, co s letošní úrodou, máme pro vás několik zajímavých receptů.
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g másla
✔ 300 g moučkového cukru
✔ 4 vejce
✔ 300 g polohrubé mouky
✔ 1 prášek do pečiva
✔ mléko
✔ 6 jablek
✔ máslo a mleté ořechy na plech
Na krém:
✔ 250 g másla
✔ 250 g měkkého tvarohu
✔ 3 lžíce krupicového cukru
✔ 1 smetanu ke šlehání
✔ 1 hrst mletých ořechů
JAK NA TO:
Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně přidáme žloutky, postupně přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přilijeme tolik mléka, aby nám vzniklo středně husté těsto. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme do těsta. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, ty pak rozložíme na vyšší plech, vymazaný máslem a vysypaný ořechy. Na jablka nalijeme těsto a rozetřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 20 až 25 minut. Máslo ušleháme s tvarohem, cukrem a trochou smetany, aby vznikl hladký krém. Vychladlý moučník vyklopíme tak, aby byla jablka nahoře, potřeme ho krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout.