Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil další pokrm z darů podzimu a zkombinoval krůtí maso s jablky a brusinkami!
Jablka jsou typickým podzimním ovocem, které chutná takřka každému. Konzumovat je můžeme nejen čerstvá, nebo ve formě různých koláčů a dalších sladkostí, skvěle chutnají i k masu. Takový recept opět připravil šéf naší kuchyně Michal, který jablka zkombinoval s brusinkami, pomerančovým džusem a krůtími prsíčky. Zkuste jeho recept!
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g krůtích prsou
✔ 4 středně velká jablka
✔ 100 g sušených brusinek
✔ 500 ml pomerančového džusu
✔ třtinový cukr
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 snítku tymiánu
✔ olej
✔ máslo
JAK NA TO:
1. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
2. Maso na oleji zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme a necháme stranou.
3. Jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo, jablka na něm opékáme a přidáme brusinky.
5. Do pánve vrátíme na chvíli maso, aby se chutě propojily. Opět vyjmeme.
6. K jablkům přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat.
7. Pak přilijeme pomerančový džus.
8. Vrátíme do pánve maso, přidáme lístky tymiánu a společně prohřejeme.