Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař vymyslel, jak zpracovat přebytek švestek, a připravil švestkové čatní!
Pikantní švestkové čatní má celou řadu využití. Hodí se ke grilovaným masům, jídlům z brambor a zeleniny. Pokud máte přebytek švestek, určitě vyzkoušejte jednoduchý recept šéfa kuchyně Aha! pro ženy Michala Řezáče. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg švestek
✔ chilli papričky
✔ 40 ml brandy
✔ 200 ml červené víno
✔ 1 velkou červenou cibuli
✔ třtinový cukr
✔ olej
JAK NA TO:
1. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji.
2. Pak přidáme třtinový cukr a necháme ho zkaramelizovat.
3. Poté přidáme nakrájené chilli papričky, množství dle chuti.
4. Po orestování přilijeme brandy. Necháme odpařit.
5. Přilijeme červené víno.
6. Nakonec přidáme nakrájené švestky a necháme je rozvařit.