Vaříme cvalem s Michalem: Uzená panenka s hořčičným dipem je skvělá, pokud máte chuť na něco sladkého!
Přepadla vás nečekaná návštěva? Honí vás mlsná, ale nechcete se přejídat? Pokud máte doma uzenou panenku a pár dalších surovin, hned můžete vykouzlit báječnou a rychlou dobrotu. Zatímco maso opečete na grilu či pánvi, připravíte k němu výborný salát s hořčičným dipem.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g uzené panenky
✔ 125 g mix listových salátů
✔ 100 g čtyřzrnné hořčice
✔ 50 g plnotučné hořčice
✔ olivový olej
✔ 1 citron
✔ pažitku
JAK NA TO:
1. Uzenou panenku nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.
2. Dáme je opéct na rozpálený gril nebo na pánev.
3. V misce smícháme oba druhy hořčice.
4. Přidáme nasekanou pažitku.
5. Zakapeme šťávou z půlky citronu.
6. Zalijeme dvěma lžícemi oleje a promícháme.
7. Hořčičný dip podle chuti osolíme, kdo chce, může přidat i trochu cukru.
8. Směs salátů dáme do misky, přidáme trochu oleje a citronové šťávy.