Medvědí česnek provoní kuchyni: Vyzkoušejte italské pesto!
Co je to? Voní a chutná to jako česnek, ale česnek to není. V poslední době je medvědí česnek velmi oblíbený a hlavně právě teď je jeho čas, tak vyzkoušejte medvědí česnek i vy. Jana z Prahy poslala recept na pesto z medvědího česneku, které se hodí do těstovin, k masu či jen tak namazané na čerstvou bagetku. Medvědí česnek je ale výborný také nasekaný a zamražený. Použít ho můžete třeba do pomazánek.
POTŘEBUJETE:
✔ medvědí česnek
✔ piniové oříšky
✔ parmazán (nebo sýr Grana Padano)
✔ olivový olej
✔ bylinková sůl
JAK NA TO:
1. Listy medvědího česneku omyjeme a osušíme. Odtrhneme tvrdé stonky a dáme do mixéru a nasekáme.
2. Přisypeme piniové oříšky, které také nasekáme, a přidáme trochu parmazánu.
3. Přendáme do sklenice, přidáme olivový olej a dochutíme bylinkovou solí. Pesto nám vydrží v lednici tak týden.