Vaříme cvalem s Michalem: I šéfkuchař použil chřest a obohatil jím teplý jarní salát!
Dlouho byl v našich kuchyních opomíjen, až v poslední době se mu dostává zasloužené pozornosti. A i když není chřest zrovna laciný, určitě stojí za to do něj během května či začátku června, kdy je jeho sezona, investovat. Má totiž nezaměnitelnou chuť a je velmi zdravý. Ani šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal chřestu neodolala připravil výborný salát.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 svazek zeleného chřestu
✔ 2 kusy bílého chřestu
✔ 50 g prosciutta
✔ polníček
✔ fialovou řeřichu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ máslo
JAK NA TO:
1. Pár plátků prosciutta opečeme na pánvi dokřupava.
2. Pár výhonků očištěného zeleného chřestui zabalíme do zbylých plátků prosciutta.
3. Zbylý zelený a bílý chřest pokrájíme a orestujeme na výpeku z prosciutta, do kterého přidáme kousek másla.
4. Na pánev přidáme ještě zelený chřest v šunce, opečeme a vše společně podáváme s omytými listy polníčku a řeřichy.
Dobrou chuť!