Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil další lehké jídlo - králičí hřbet se zeleninou!
Když máte celého králíka, nemusíte ho vždy spotřebovat celého najednou. Stehna můžete udělat klasicky pečená na česneku, další maso můžete udělat s bramborovými nočky a hřbet upečete se zeleninou, jak nás to naučil šéfkuchař Michal. Je to snadné rychlé jídlo, které s pečivem poslouží jako super večeře.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g králičího hřbetu
✔ 2 barevné papriky
✔ 3 stroužky česneku
✔ 3 rajčata
✔ čerstvý tymián
✔ čerstvý rozmarýn
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Králičí hřbety kuchyňsky upravíme, osolíme a opepříme.
2. Papriky očistíme, vyjmeme jádřince a pokrájíme na větší kousky.
3. Dáme do pánve s rozpáleným olejem a orestujeme.
4. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek.
5. Omytá rajčata pokrájíme na větší kusy a přidáme k orestované paprice.
6. Na jiné pánvi s rozpáleným olejem opečeme zprudka králičí hřbety. Maso a zeleninu přendáme do pekáče, přidáme bylinky a pečeme v troubě doměkka.
