Vaříme cvalem s Michalem: Polévka ze zeleniny a luštěnin. Kuchař Michal se inspiroval v Itálii a uvařil si svou variaci na zuppa ribollita.
Ribollita je hutná polévka, která pochází z italského Toskánska. Podle základního receptu by v ní neměly chybět fazole, černá kapusta a bílý italský chléb. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal však recepty upravuje tak, abychom snadno sehnali potřebné suroviny a vaření bylo rychlé a jednoduché. Na chutnosti výsledku to však rozhodně nic nemění. Zkuste toskánskou klasiku v Michalově úpravě.
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g fazolí
✔ 150 g cizrny
✔ 1 cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 2 mrkve
✔ 2 papriky
✔ 3 rajčata
✔ 3 stonky řapíkatého celeru
✔ bazalku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 l zeleninového vývaru
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. V kastrolu rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
2. Přidáme najemno nasekaný česnek.
3. Očistíme a nakrájíme papriku na kousky a mrkev na půlkolečka, přidáme do hrnce.

4. Přidáme pokrájený řapíkatý celer.
5. Nakonec nakrájíme pórek, přidáme do hrnce a vše orestujeme.
6. Přidáme fazole a cizrnu, zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka. Osolíme a opepříme, přidáme spařená, oloupaná rajčata a dovaříme. Podáváme s nasekanou bazalkou.

Dobrou chuť!