Vaříme cvalem s Michalem: Placky z červené čočky! Další bezmasá dobrota podle kuchaře Michala...
Minulý týden začal podle tradic našich předků začíná velikonoční půst, kdyby se lidé měli stravovat velmi střídmě. Proto šéfkuchař Aha! pro ženy Michal připravil bezmasou dobrotu. Kdo chce dodržovat půst, dá si placky z červené čočky pouze se zeleninovým salátem. Kdo bez masa nevydrží, může je podávat jako přílohu k masu. Jeden bezva recept na maso najdete už příští týden…
POTŘEBUJETE:
500 g červené čočky
sůl
1 mrkev
plocholistou petržel
½ limetky
římský kmín
špaldovou mouku
1 vejce
olej
JAK NA TO:
1. Čočku uvaříme ve vroucí vodě tak dlouho, až bude skoro na kaši. Osolíme a přidáme k ní nastrouhanou mrkev.

2. Plocholistou petržel nasekáme a přidáme do čočky.
3. Zalijeme šťávou s půlky limetky a promícháme.
4. Do směsi přidáme dvě tři lžíce mouky.
5. Nakonec rozklepneme vejce a vytvoříme hmotu na placky (podobnou jako na bramboráky). Podle potřeby lze přidat mouku.

6. Na pánev s rozpáleným olejem klademe naběračkou těsto, uděláme placky a smažíme je z obou stran.
