Vaříme cvalem s Michalem: Sýrový koláč. Kuchař Michal připravil slanou dobrotu, která se peče v Itálii na Velikonoce!
Blíží se Velikonoce, a tak je čas podívat se na nějaké velikonoční recepty. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal zabrousil do italské kuchyně a připravil sýrový koláč, který se peče na Zelený čtvrtek ve střední Itálii, v oblasti Umbrie a Abruzza. My si ho však můžeme připravit už nyní, je to výborná pochoutka.
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g hladké mouky
✔ 4 lžíce olivového oleje extra virgin
✔ 1 lžičku cukru
✔ 1 prášek do pečiva
✔ 2 vejce
✔ máslo
Na náplň:
✔ 400 g sýra Pecorino
✔ 100 g parmazánu
✔ 8 vajec
JAK NA TO:
1. Prosátou mouku smícháme s cukrem a špetkou prášku do pečiva a uděláme důlek.

2. Do něj rozklepneme vejce, přilijeme olivový olej a nejprve nožem a pak rukama vypracujeme hladké těsto.

3. To rozválíme na cca půlcentimetrovou placku.
4. Zapékací misku vymažeme máslem.
5. Válečkem přeneseme těsto do misky a rozložíme.
6. Strouhané sýry smícháme se špetkou prášku do pečiva, přidáme vejce a mícháme.

7. Až vymícháme hladký krém, nalijeme ho na těsto.
8. Okraje překryjeme přes náplň a ze zbylého těsta rádýlkem vykrájíme proužky, které dáme křížem navrch. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba hodinu.

A je hotovo, dobrou chuť!