Vaříme cvalem s Michalem: Pohankové rizoto! Kuchař Michal zabrousil do tajů vegetariánské kuchyně...
Leden a únor mají mnohé rodiny ve znamení odlehčení jídelníčku. Rozhodli jste se také jíst zdravěji? Pak vám přijde k duhu dnešní recept šéfa kuchyně Aha! pro ženy Michala, který se rozhodl uvařit pohankové rizoto se zeleninou, sušenými rajčata a tempehem, což je sójový výrobek, kterým můžete nahradit maso.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g pohanky
✔ ½ mrkve
✔ 100 g bílé části pórku
✔ 50 g řapíkatého celeru
✔ 50 g sušených rajčat
✔ 100 g tempehu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Pohanku uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme bílou část pórku.
3. Očištěnou a omytou mrkev pokrájíme na kostičky.
4. Sušená rajčata necháme okapat a pokrájíme je na kousky.
5. Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm pórek, celer, mrkev a rajčata.
6. Tempeh nakrájíme na větší kostičky. Přidáme k zelenině a opékáme.
7. Podle chuti osolíme a opepříme a k zelenině vmícháme hotovou pohanku.
A je hotovo, dobrou chuť!